Bezwaren box 3-heffing 2017 aangewezen als massaal bezwaar

05-10-2018

Belastingdienst actueel

Nieuws volgen via RSS

Bezwaren tegen de berekening van de vermogensrendementsheffing (box 3) in de aanslag inkomstenbelasting 2017 zijn door staatssecretaris Snel van Financiën aangewezen als massaal bezwaar. Wij beoordelen of uw bezwaar mee kan doen met de massaalbezwaarprocedure en daarover krijgt u een brief van ons.

De massaalbezwaarprocedure betekent dat we samen met diverse partijen een aantal bezwaren selecteren en die voorleggen aan de rechter. Als de uitspraak van de rechter onherroepelijk vaststaat, doen wij een collectieve uitspraak op alle bezwaren die meedoen met de massaalbezwaarprocedure. Doet uw bezwaar mee, dan hoeft u dus niet zelf te procederen. U kunt de procedures via deze rolnummers volgen:

Belastingjaar 2017 Zittingsplaats
20/3980 IB/PVV Den Haag
20/3166 IB/PVV Noord-Holland
20/3845 IB/PVV Den Haag
20/3168 IB/PVV Noord-Holland
20/3028 IB/PVV Gelderland
20/1710 IB/PVV Noord-Nederland

Met de rolnummers kunt u via rechtspraak.nl zien of er een uitspraak is. Als er een uitspraak van de Hoge Raad is geweest, dan laten we dat via onze website weten.

De aanwijzing massaal bezwaar geldt niet voor álle bezwaren tegen box 3-heffing

Alleen bezwaren die gaan over de vraag of de box 3-heffing een inbreuk is op het eigendomsrecht van de vermogende kunnen meedoen met de massaalbezwaarprocedure. In zijn besluit gaat staatssecretaris Snel hier dieper op in. U kunt het besluit van de staatssecretaris downloaden op rijksoverheid.nl.

U krijgt een brief van ons over uw bezwaar tegen de box 3-heffing

Wij moeten beoordelen of we uw bezwaar kunnen behandelen als massaal bezwaar. U krijgt daarover een brief van ons.

Uw bezwaar tegen andere onderdelen van de aanslag, inclusief de individuele buitensporige last, wordt apart behandeld

Maakt u in hetzelfde bezwaarschrift bijvoorbeeld ook bezwaar omdat wij zijn afgeweken van uw aangifte, dan krijgt u voor dat deel van uw bezwaar apart een uitspraak van ons. Dit geldt ook als u in uw bezwaarschrift bezwaar maakt, omdat naar uw mening sprake is van een individuele buitensporige last door de box 3-heffing. U krijgt zo nodig nog een brief van ons om het bezwaar te onderbouwen.

Meer nieuwsberichten leest u in het nieuwsoverzicht

Javascript staat uit in deze internetbrowser. U moet Javascript activeren om onze internetsite te zien.